Weergave van iemand die online aan het bankieren is

Webinar: ‘Al klaar voor 2025? Toegankelijkheidseisen van bankdiensten’

Om (digitale) producten en diensten toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, werd in 2019 de Europese Toegankelijkheidsrichtlijn gepubliceerd en breed aangenomen. Momenteel wordt deze richtlijn omgezet in Nederlandse wetgeving en deze zal vanaf 28 juni 2025 voor de onderstaande producten en diensten (samenvatting) impact hebben op:

Binnen het programma MKB Toegankelijk van MKB-Nederland en VNO-NCW pakken we verantwoordelijkheid en gaan we, in samenwerking met de Rijksoverheid, bedrijven/ondernemers zo goed mogelijk informeren over de interpretatie en impact van de wetgeving, door o.a. de organisatie van een reeks van 8 (gesegmenteerde) webinars.

Terugkijklink webinar

Graag nodigen we je uit voor het 4e webinar uit de reeks van 8. Deze keer gaat het inhoudelijk over: ‘Al klaar voor 2025? Bereid je voor op wettelijke toegankelijkheidseisen van bankdiensten’.

Via deze terugkijklink kun je het webinar bekijken.

Datum en tijd

Dinsdag 31 oktober vanaf 15.30 tot uiterlijk 17.00 uur

Programma

We nemen je mee in de brede scope van alle veranderingen. We laten je zien welke kansen toegankelijkheid biedt en vertalen complexe richtlijnen naar praktische tips. Tevens bieden we je handelingsperspectief zodat je eenvoudiger aan de wetgeving kunt voldoen.

Sprekers

  • Ronald de Snoo, Moderator
  • Mohamed Nabih, Projectleider Digitale Toegankelijkheid – VNO-NCW en MKB-Nederland
  • Rik Wouters, ervaringsdeskundige over het belang van toegankelijke bankdiensten
  • Professor Eric Velleman, Lector inclusive digital design & engineering – HAN Hogeschool
  • Bianca Prins, Global Head of Accessibility  – ING-Bank

We bieden je een geweldige kans om je kennis te vergroten en je bedrijf richting 2025 vooruit te helpen en toekomstbestendiger op het gebied van toegankelijkheid!

Dit webinar wordt gesteund door AccessibleEU door betrokkenheid van Eric Velleman en de HAN Hogeschool. Logo van Acccessible EU European Commission

Naar overzicht nieuwsberichten