Toegang tot het toilet

Sommige mensen, zoals buikpatiënten, hebben bij hoge nood geen tijd om op zoek te gaan naar een openbaar toilet. Je helpt deze mensen door ze toegang te geven tot je toilet. Kan dat echt niet, help ze dan om snel een ander toilet te vinden.

Buikpatiënten, maar ook anderen, ondervinden regelmatig hoe vervelend het is dat er weinig openbare toiletten zijn. Steeds meer winkeliers en horeca-ondernemers stellen hun toilet daarom open voor iedereen die hoge nood heeft. Om hier bekendheid te geven, kun je je toilet aanmelden voor de HogeNood App. De praktijk laat zien dat je hiermee veel goodwill kweekt en dat komt je omzet natuurlijk ten goede.

Mooi ondernemersinitiatief in Bodegraven: de plassticker

Bezoekers met hoge nood in Bodegraven kunnen inmiddels terecht bij meerdere winkels. Een speciale sticker met de tekst ‘Hoge nood? Toilet aanwezig’ geeft aan op welke winkeliers deze mensen een beroep kunnen doen. ,,Hoe simpel kan een stukje service eigenlijk zijn”, zegt Renske van Dam van Lifestyle winkel PuntKomma. Lees meer over dit initiatief op de website van de Bodegraafse Ondernemers Vereniging.

Toiletpas van patiëntenverenigingen

Buikpatiënten die lid zijn van een patiëntenvereniging hebben vaak een toiletpas. Die pas laat zien dat zij snel naar het toilet moeten. Dit is een voorbeeld van zo’n pas (maar er zijn verschillende).

Vragen of hulp nodig?

Ga naar de contactpagina