Nieuwsberichten

Tip: kosteloze online training dementie

Niet alleen oudere mensen kunnen dementie krijgen, het kan ook jongere mensen treffen. Die klant, die in paniek raakt omdat hij zijn lijstje niet kan vinden. Of de bezoeker die niet begrijpt hoe de glazen draaideur werkt. Herkennen jij en je collega’s dementie? En weten jullie hoe je klanten of bezoekers met dementie het beste kunt benaderen?…

Lees het volledige bericht

Drempelhulp-tool nu beschikbaar

Een drempel van 2cm of hoger kan al problemen opleveren voor klanten en gasten die wat slechter ter been zijn. Een drempelhulp biedt uitkomst. We hebben alle relevante info voor je verzameld.

Lees het volledige bericht

Keurmerk voor Ziggo Dome

Uit handen van Gerard de Nooij ontving Ronald Fiolet het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. De Ziggo Dome is de eerste Nederlandse concertzaal die het Keurmerk ontvangt. 

Lees het volledige bericht

Honderden mensen testen toegankelijkheid winkels en restaurant

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid gingen honderden mensen op pad om winkels en restaurants te testen op toegankelijkheid. De resultaten komen in de Ongehinderd App.

Lees het volledige bericht

Onderzoek: webshops onvoldoende toegankelijk

Commerciële websites zoals webshops voelen nog te weinig urgentie om hun toegankelijkheid te verbeteren voor mensen met een beperking. Dat blijkt uit onderzoek door Stichting Accessibility.

Lees het volledige bericht

Toegangelijk uiteten in Utrecht

Twaalf restaurants in Utrecht laten op 5 oktober, tijdens de Week van de Toegankelijkheid, zien dat zij toegankelijk en gastvrij zijn voor mensen met een beperking.

Lees het volledige bericht