Ervaringen

Ischa Gast: “Schiphol heeft het meest geleerd van gebruikerstesten”

Ischa Gast was als Front-end developer betrokken bij de ontwikkeling van een toegankelijke website voor luchthaven Schiphol. Door het uitvoeren van gebruikerstesten met ervaringsdeskundigen begreep het hele team het thema toegankelijkheid veel beter en wisten ze het beter toe te passen binnen het project.

Lees het volledige bericht

Dirk: “Online shoppen kan een tijdrovende aangelegenheid zijn”

Dirk (46) is vijftien jaar geleden door een ongeluk van de ene op de andere dag bijna helemaal blind geworden. Dirk weet hoe het is om wel te kunnen zien en is altijd werkzaam geweest als web-developer. Juist daarom kan hij aan ziende mensen goed overbrengen hoe iemand met weinig zicht het online shoppen beleeft.

Lees het volledige bericht

Marianne Dijkshoorn: “Een toegankelijk evenement is per definitie maatwerk”

Marianne Dijkshoorn is evenementenorganisator en heeft zich met haar eigen bedrijf toegelegd op advisering van event-organisaties op het gebied van toegankelijkheid voor mensen met verschillende type beperkingen. Samen met de Coalitie voor Inclusie ontwikkelde ze een digitale routekaart. Dit is een website met uitgebreide informatie en tips over hoe je een toegankelijk evenement kunt organiseren.…

Lees het volledige bericht

Eveline Ferwerda: “Ik wil online video’s toegankelijk maken voor iedereen”

Eveline Ferwerda werkte in de film- en tv-industrie waar ze zich bezig hield met het digitaliseren van de Nederlandse bioscopen. Via die weg raakte ze betrokken bij het aanbieden van toegankelijke informatie voor blinden. Ze werd hier zo enthousiast van, dat ze uiteindelijk haar eigen bedrijf Scribit.pro startte.

Lees het volledige bericht

What If Lab: “Toegankelijkheid in winkels gaat om goede omgangsvormen”

Hoe kunnen we drempels bij winkelbezoek wegnemen voor mensen met een beperking, waarbij de oplossing bijdraagt aan een positieve winkelervaring voor iedereen? Met deze vraag daagde What if Lab Onbeperkt meedoen* ontwerpstudio’s uit om met inclusief design een oplossing te creëren.

Lees het volledige bericht

Arnold van Binsbergen: “Toegankelijkheid moet je gewoon doen”

Arnold van Binsbergen van Treffend & Co, een creatief communicatiebureau, kreeg de vraag van een klant om mee te denken over een 100% toegankelijke huisstijl en website. Een opdracht die ze met beide handen aannamen.

Lees het volledige bericht