Voor brancheorganisaties

Brancheorganisaties kunnen zich aansluiten bij het programma MKB Toegankelijk van MKB-Nederland en VNO-NCW. Het programma biedt ondersteuning aan brancheorganisaties die koploper willen zijn op het gebied van toegankelijkheid én hun ondernemers willen helpen bij het creëren van commerciële kansen.

Deze sectoren doen al mee

Op 14 juni 2018 boden 8 brancheorganisaties als eerste hun actieplannen aan minister Hugo de Jonge van VWS aan. Dat aantal is inmiddels opgelopen tot bijna 30 en er komen nog steeds brancheorganisaties bij! Hier vind je alle actieplannen op een rijtje.

Interessante doelgroep

15% van de Nederlanders heeft een auditieve, visuele, motorische of verstandelijke beperking. Door de vergrijzing neemt de doelgroep in omvang toe. Bovendien gaan deze mensen vaak niet alleen op stap, ze nemen familieleden, vrienden en collega’s mee. Een interessante doelgroep voor ondernemers, en dus voor jouw achterban.

Gezamenlijke ambitie

Onze ambitie is dat iedereen kan meedoen in de samenleving, dus ook mensen met een beperking, Daarvoor moeten onder meer winkels en horecagelegenheden toegankelijk zijn. Die toegankelijkheid is nu vaak niet goed genoeg. Met – vaak verrassend – eenvoudige aanpassingen kunnen ondernemers hun bedrijf beter toegankelijk maken voor deze (potentiële) klanten en gasten.

Met een toegankelijke zaak krijg je er ruim 2 miljoen potentiële klanten bij

Ondersteuning aan brancheorganisaties

  • Hulp bij het opstellen van een actieplan. Dankzij een standaard format kost je dit weinig tijd.
  • Periodiek een communicatie-toolkit met kant-en-klare teksten, beeldmateriaal en uitgewerkte communicatieacties.
  • Diverse instrumenten om ondernemers te ondersteunen, zoals  www.ismijnsitetoegankelijk.nl 
  • De mogelijkheid om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere brancheorganisaties, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst.

Dankzij een subsidie van het ministerie van VWS is deze ondersteuning kosteloos.

Meer informatie of aanmelden

Brancheorganisaties kunnen contact opnemen met:

Sophie Kok, programmamanager MKB Toegankelijk
skok@vnoncw-mkb.nl
06-33031648