‘Gebarenbibliotheek’

Leer samen met Irma en Tobias spreken met je handen

Sociale toegankelijkheid betekent: hoe gastvrij, klantvriendelijk en hulpvaardig stel je je op naar mensen met een beperking. Cruciaal bij sociale toegankelijkheid is, te laten zien – in woord en daad – dat iedereen welkom is en dat je er als ondernemer alles aan doet om iedereen een zo prettig mogelijke ervaring te bieden. Ieder mens wil als normale klant of gast gezien en behandeld worden.

Communicatie is in ons leven ontzettend belangrijk. Ook voor mensen die doof of slechthorend zijn. Zij communiceren veelal niet met woorden, maar met gebaren. Wil je als ondernemer een paar gebaren leren? Wij helpen je hierbij. Korte zinnetjes als bijvoorbeeld; ‘Waar ben je naar op zoek?’ – ‘Wat is je maat?’ – ‘Heb je gereserveerd?’ – ‘Is het een cadeautje?’ komen allemaal aan bod.

MKB Toegankelijk ‘Gebarenbibliotheek’

Eerder hebben we de ‘Stoomcursus Gebarentaal’ met Tobias en Irma ontwikkeld. Maar met de MKB Toegankelijk ‘Gebarenbibliotheek’ gaan we nog een stapje verder. Je leert aan de hand van een aantal essentiële en diverse basisgebaren hoe je binnen je bedrijf en binnen de branche waarin je werkzaam bent, eenvoudig kunt communiceren met klanten of gasten met een auditieve beperking. Wat ook belangrijk hierbij is, is het belang van de mimiek en het ‘wijzen’ van Tobias en Irma.

Ga aan de slag en maak je onderneming toegankelijk met gebarentaal! Je zult zien dat het ontzettend leuk is om te leren én ongelofelijk gewaardeerd wordt wanneer je het in de praktijk kunt gaan toepassen. Je kunt de MKB Toegankelijk ‘Gebarenbibliotheek’  via bovenstaande link benaderen.

Tobias de Ronde is docent Nederlands Gebarentaal en zelf vanaf zijn geboorte doof. Irma Sluis is tolk Nederlands Gebarentaal en is vrijwel voor iedereen bekend van de persconferenties op tv.