Foto van het gebouw van museum Het Schip in Amsterdam

Museum Het Schip wint RAAK Stimuleringsprijs 2021

Museum Het Schip in Amsterdam wint een mooie geldprijs van € 30.000,= om tentoonstellingen, workshops en rondleidingen beter aan te kunnen bieden aan mensen met een visuele beperking. De verschillende zintuigen krijgen meer aandacht in het museum: niet alleen zien, maar ook horen, ruiken en voelen worden belangrijk. Dit plan kreeg de meeste stemmen van het Nederlandse publiek. Daarom ontvangt het museum de RAAK Stimuleringsprijs 2021.

Sociale gelijkheid stond hoog in het vaandel bij de architecten van de Amsterdamse School. Bouwen aan vooruitgang was het uitgangspunt. Tot op de dag van vandaag streeft Museum Het Schip daarom naar toegankelijkheid voor alle doelgroepen in het museum. – Josée Roel, directeur Museum Het Schip.

Rijksmuseum Muiderslot wint de tweede prijs (€ 20.000,-) voor het ontwikkelen van instaprondleidingen voor (individuele) bezoekers met een visuele beperking én een tactiele maquette en een audiotour met uitgebreide beeldbeschrijvingen.

De derde prijs (€ 10.000,-) gaat ten slotte naar het Natuurhistorisch Museum Rotterdam voor een audiotour waarmee bezoekers met een visuele beperking op eigen gelegenheid het museum kunnen bezoeken en dezelfde informatie kunnen opdoen als mensen zonder beperking.

Naar overzicht nieuwsberichten