Toetsenbord met braille leesregel

Drempelvrij-certificaat voor deze website!

Hij is binnen: het Certificaat van toegankelijkheid voor deze website! Dit certificaat geeft aan dat www.mkbtoegankelijk.nl voldoet aan de AA richtlijnen van het Waarmerk drempelvrij.nl. Dit betekent dat de website gebruikt kan worden door iedereen, dus óók blinden en slechtzienden.

Screenreaders

Blinden, slechtzienden en mensen met dyslexie werken vaak met screenreaders, die voorlezen wat er op het beeldscherm staat. Daar hebben we met de bouw van de website rekening mee gehouden. Screenreaders herkennen daardoor de menustructuur, kopjes en de volgorde van teksten. We hebben afbeeldingen een zogenoemde alt-tekst meegegeven: een tekstueel alternatief. Dit is extra belangrijk als er bijvoorbeeld tekst of een grafiek in een afbeelding staat.

Kleur en lettertype

Het ontwerp, kleurgebruik, contrast en het lettertype zorgen ervoor dat de website ook voor slechtzienden en kleurenblinden goed te lezen is, ook als zij vergrotingssoftware gebruiken.

Geen muis nodig

Om deze website te gebruiken, heb je geen muis nodig. Ook met spraaksoftware en de toetsen kun je door de volledige website navigeren.

Toegankelijke video’s

Ook de video’s op de website zijn voor iedereen toegankelijk: ze zijn voorzien van ondertiteling, audio-descriptie en een apart tekstbestand.

Nog meer voordelen

Een toegankelijke website heeft meer voordelen:
* Beter vindbaar door Google en daardoor meer bezoekers.
* Gebruiksvriendelijk voor iedereen.
* Technisch optimaal, dus snel, ook bij traag internet.
* Beter bruikbaar op smartphones en tablets.

Ook aan de slag? 6 eenvoudige tips

Laat je een nieuwe website maken? Kies dan een webbouwer die ervaring heeft met toegankelijk bouwen. Op de website van Stichting Accessibilty vind je een lijst met webbouwers. Heb je al een website en wil je zelf aan de slag? Je vindt hier 6 eenvoudige tips om de toegankelijkheid te verbeteren.

Naar overzicht nieuwsberichten