Twee dames in een horecagelegenheid zitten aan een tafel, een dame zit in een rolstoel

Week van de Toegankelijkheid 2023

Van 2 t/m 7 oktober is het Week van de Toegankelijkheid. Thema van dit jaar: Toegankelijkheid loont. Die slogan komt je wellicht bekend voor. Juist! Die gebruiken wij al jaren omdat wij ervan overtuigd zijn dat toegankelijk ondernemen ook echt loont. Je vergroot je klantenkring enorm. Eén op de zeven Nederlanders heeft een beperking. Kunnen ze jouw onderneming goed (genoeg) bereiken?

Toegankelijkheid omvat veel meer dan alleen fysieke toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Het gaat ook om digitale toegankelijkheid, toegang tot informatie, onderwijs, werkgelegenheid en sociale inclusie voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of mogelijkheden. De Week van de Toegankelijkheid brengt deze diverse aspecten onder de aandacht van het grote publiek, daarom sluiten wij graag aan.

MKB Toegankelijke Route

Deze week maken wee bijvoorbeeld een doorstart met het project ‘de MKB Toegankelijke Route’. Komende tijd zullen we de toegankelijkheid van 150 (winkel)gebieden in Nederland in kaart brengen. Wil je hier meer over weten? Kijk op: www.mkbtoegankelijkeroute.nl

 

Naar overzicht nieuwsberichten