Foto van een oude winkelstraat in de gemeente Amersfoort.

Webinar: MKB Toegankelijke Routes in de Binnensteden – 23 mei

Hoe maak je de binnenstad toegankelijk voor mensen met een beperking? Wat kunnen individuele ondernemers, binnenstad-organisaties en de gemeente doen om een gastvrije en toegankelijke binnenstad voor iedereen te realiseren? De MKB Toegankelijke Route, een initiatief van MKB-Nederland, kan hierbij helpen.

De MKB Toegankelijke Route is een aanpak waarbij winkelgebieden in binnensteden beter toegankelijk gemaakt worden. Zowel ondernemingen als de openbare ruimte worden getoetst op de mate van toegankelijkheid. Daarna volgt voor beide partijen een advies om de aanpassingen door te voeren. De komende periode organiseert het programma MKB Toegankelijk 150 MKB Toegankelijke Routes door heel Nederland.

Webinar

In samenwerking met Platform 31 organiseren we op dinsdag 23 mei, van 13:00 tot 14:00 uur, de online kennissessie: ‘MKB Toegankelijke Routes in de Binnenstad.’

Voor wie interessant?

Dit webinar is interessant voor iedereen die zich inzet voor vitale en gastvrije binnensteden.
Met name medewerkers op het gebied van Economische Zaken (EZ) en Ruimtelijke Ordening (RO) van gemeenten, binnenstadmanagers en ondernemersverenigingen.

Tijdens dit webinar ontvang je praktische informatie over de aanpak en inhoud van het project. Na afloop weet je wat de impact is voor zowel gemeente als ondernemer. Je hoort hoe de gemeente en ondernemers gezamenlijk optrekken om er een succes van te maken. En je weet hoe je actief betrokken kunt worden bij het initiatief. We nemen je mee aan de hand van een concreet praktijkvoorbeeld, namelijk de binnenstad van Amersfoort.

Aan het woord komen:

  • Sophie Kok, programmamanager MKB Toegankelijk, MKB-Nederland en VNO-NCW
  • Mariska Smit – Van Hout, adviseur economie Amersfoort businessteam, gemeente Amersfoort
  • Marina Aalbers, projectmanager en beleidsregisseur inclusie, gemeente Amersfoort
  • Gerard de Nooij, directeur, uitvoerend partner, Ongehinderd
  • Bernadette Schomaker, is gespreksleider namens Platform31.

Interesse?

Je kunt je gratis aanmelden via de link: https://www.kennisnetwerkregionaleeconomie.nl

 

Naar overzicht nieuwsberichten