Campagnebeeld van een gestileerd stadsgezicht met en blauw bord met de tekst meest toegankelijke gemeente van Nederland

Verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland

Zaterdag 1 juni begint de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland! De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), een van de bestuurlijke partners van ons programma MKB Toegankelijk, organiseert de verkiezing in 2024 opnieuw. Omdat iedereen mee moet kunnen doen in Nederland, doen ook alle 342 Nederlandse gemeenten en de 3 bijzondere gemeenten automatisch mee aan de verkiezing.

In ronde 1 (van 1 t/m 30 juni) kan iedereen de toegankelijkheid van een gemeente beoordelen. De 10 best beoordeelde gemeenten gaan door naar de volgende ronde. Zij maken kans op de felbegeerde titel Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. De titel wordt uitgereikt tijdens de Week van de Toegankelijkheid (7 t/m 12 oktober 2024).

De gemeente Stein won in 2021:

De verkiezing winnen heeft ervoor gezorgd dat het onderwerp toegankelijkheid nog meer leeft binnen de gemeente. Bij zowel bestuurders, ambtenaren als leden van onze klankbordgroep merken we dit. De titel maakt ambitieus, opent deuren en geeft makkelijker ruimte om capaciteit vrij te maken binnen de organisatie –

Sandra Raaijmakers, beleidsmedewerker gemeente Stein

Wat kun je doen?

De VNG hoopt dat zoveel mogelijk mensen in ronde 1 van de verkiezing een beoordeling geven op de website. Mensen kunnen in deze ronde meerdere gemeenten beoordelen: gemeenten waar ze wonen, werken of om een andere reden vaak komen. Heel fijn als je deze verkiezing deelt met vrienden, familie, collega’s en met de achterban van jouw organisatie. Op die manier bereiken ze zoveel mogelijk mensen. Elke beoordeling is waardevol voor de gemeenten. Iedere gemeente ontvangt de eigen beoordelingen, zodat ze er van kunnen leren. De beoordelingen zijn anoniem.

Naar overzicht nieuwsberichten