Man op een fiets met een ingebouwd toilet.

Ook voor ondernemers: verkiezing van het Tofste Toilet 

Met de verkiezing van het Tofste Toilet van Nederland, vragen de Maag Lever Darm Stichting en patiëntenverenigingen op een ludieke manier aandacht voor het tekort aan openbare toiletten. Ze roepen o.a eigenaren van winkels en horecazaken op om hun toilet (ook als die geen wauw-factor heeft) aan te melden bij de HogeNood app en mee te doen.

Toilet openstellen

Ricardo de Koning: “Ik ben zelf Crohn-patiënt en ondervind regelmatig hoe vervelend het is dat er nauwelijks toiletten in de buurt zijn als ik onderweg ben. Met de Verkiezing Tofste toilet van Nederland willen we de winkeliers en horeca-ondernemers in het zonnetje zetten die hun toilet openstellen voor iedereen die hoge nood heeft. Hopelijk is het toiletprobleem over een paar jaar opgelost.” Bekijk hier de video.

Angst om geen toilet te vinden

Het doel van de Maag Lever Darm Stichting is om binnen 5 jaar overal voldoende openbare toiletten te hebben in Nederland. Bernique Tool, directeur MLDS: “Net als Ricardo zijn er miljoenen Nederlanders die openbare toegankelijke toiletten missen in Nederland. Een op de vier buikpatiënten blijft zelfs regelmatig thuis uit angst om geen toilet te kunnen vinden bij hoge nood. Dat moet en kan anders. In veel landen om ons heen is het de normaalste zaak van de wereld om ergens naar binnen te lopen om naar de wc te gaan. Alle acties helpen bij het bereiken van ons doel. Ook dit geweldige initiatief van Ricardo de Koning.”

Naar overzicht nieuwsberichten