Foto van Ricardo Arcadi

Ondernemende DJ Ricardo organiseert ‘Disco zonder drempels’

De ondernemende DJ en muziekliefhebber Ricardo Arcari werd spastisch geboren en is hierdoor volledig rolstoelafhankelijk. Dit weerhoudt hem niet om naar dancefeesten te gaan. Sinds zijn jeugd is muziek altijd zijn grote passie geweest. Ricardo organiseert onder zijn artiestennaam DJ Cripple-X zelf al 10 jaar disco-avonden voor mensen met een beperking. Hij is er van overtuigd dat muziek emotie is en mensen bij elkaar kan brengen.

Zo’n jaar of 5 geleden besloot hij deze feesten naar een hoger plan te tillen en de evenementen voor een grotere groep mensen met een beperking beschikbaar te maken. Hij richtte een stichting op met de naam Stichting Cripple X Entertainment. Onder de naam “Disco zonder drempels” doorkruiste hij in reguliere en vooral toegankelijke uitgaansgelegenheden het land. De gedachtegang hierachter is dat uitgaan voor mensen met een beperking lang niet zo vanzelfsprekend is als iedereen denkt.

AFAS LIVE

Op dit moment staat Ricardo aan de vooravond van een nieuwe grote uitdaging. Zijn missie is om op 13 september 2020 de eerste editie van “Disco zonder drempels” in de AFAS live in Amsterdam te organiseren. Hét grootste feest voor mindervaliden van Nederland moet het worden. Ricardo; ‘met de organisatie van zo’n groot feest wordt het uitgaansleven in Nederland weer een stukje toegankelijker voor mensen met een beperking. Momenteel ben ik volop bezig met de voorbereidingen en ben ik een crowdfunding-actie gestart om het financieel allemaal rond te krijgen.’

Meer informatie over dit initiatief www.stichtingcripplexentertainment.nl

Update woensdag 12 maart 2020: inmiddels is bekend dat Ricardo genoeg sponsoren bij elkaar heeft weten te brengen om het dancefeest “Disco zonder drempels” door te laten gaan. Een succes voor hem en voor de vele mensen met een beperking die graag een avondje gaan dansen. Bekijk hier het fragment van AT5 waarin Ricardo Arcari het contract tekent.

Naar overzicht nieuwsberichten