Foto van de promotie tourbus met bestickering

MKB Toegankelijke route: van Assen naar Egmond aan Zee en van Hengelo naar Den-Haag

Het project de MKB toegankelijke Route draait op volle toeren! Van de gemeente Kampen, naar Ommen, Almelo, Tubbergen, Hengelo, Den Haag (2x), Krimpen aan de IJssel, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Haarlemmermeer, Heemstede, Bloemendaal, Egmond aan Zee, Schagen, Veendam en Assen (2x) en eerder natuurlijk de gemeente Berg en Dal, Mook en Middelaar, Malden, Heumen en Beuningen, in al deze gemeenten nemen ondernemers in de diverse winkelgebieden deel aan de MKB Toegankelijke Route.

Een toegankelijk Nederland voor iedereen

Per winkelgebied worden er bij 20 winkeliers en horecaondernemers toegankelijkheidsscans uitgevoerd door inspecteurs van onze uitvoerend partner Ongehinderd. Ook de openbare ruimte rondom het winkelgebied wordt meegenomen. Ondernemers die zich voor de MKB Toegankelijke Route hebben aangemeld ontvangen na toetsing een concreet advies voor het behalen van het erkend basisniveau van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. De betrokken ondernemersverenigingen, belangenorganisaties en gemeenten zijn enthousiast. Samen werken we aan een toegankelijk Nederland voor iedereen.

Wethouders aan het woord

Wethouder Sylvia Fleuren van gemeente Berg en Dal: “Het gaat vaak om kleine aanpassingen die een groot verschil kunnen maken. Denk bijvoorbeeld bij overnachtingsaccommodaties aan het standaard laag hangen van de douchekop, zodat iemand in een rolstoel zelfstandig gebruik kan maken van de douche.”

Wethouder Frans Houben van gemeente Beuningen: “Naar aanleiding van de MKB Toegankelijke Route hebben we een voucherregeling in het leven geroepen voor ondernemers die aan de slag willen gaan met toegankelijkheid. Inmiddels hebben al 20 ondernemers gebruik gemaakt van de regeling. Binnenkort gaan we aan slag met de toegankelijkheid van openbare gebouwen.”

Wethouder Astrid van Eekelen van gemeente Leidschendam-Voorburg: β€œDe gemeente draagt onze ondernemers een warm hart toe en we willen dat er zoveel mogelijk bezoekers naar de winkelgebieden komen. Goede toegankelijkheid draagt daar aan bij en de eerste stappen worden nu gezet in Leidschendam-Centrum. Het is belangrijk dat elke inwoner veilig en ongehinderd van onze winkelgebieden kan genieten.”

Volgens wethouder Erik Bekkering van gemeente Bergen is iedereen welkom in de gemeente en hoort daarbij dat winkels voor iedereen toegankelijk zijn: “Bijvoorbeeld met een rolstoelvriendelijke inrichting. We steunen dit initiatief van MKB Toegankelijke Route daarom van harte. Vandaag is een mooi moment voor ons, en vooral voor mensen met een fysieke beperking, om aandacht te vragen voor toegankelijkheid in onze gemeente”, aldus de wethouder.

Video bron: NH Nieuws redactie Alkmaar

Naar overzicht nieuwsberichten