Een foto van een stuk asfalt met een gele opdruk van het rolstoelicoontje

Webinar: kennissessie gastvrije toegankelijke binnensteden – 25 maart

Wie zich inzet voor het versterken van binnensteden, begrijpt het belang van gastvrijheid. Er groeit steeds meer bewustzijn over de toegankelijkheid van winkels, openbare voorzieningen en de algemene ruimte voor mensen met beperkingen. Hierbij gaat het niet alleen om de fysieke bereikbaarheid van de binnenstad en de daar gevestigde winkels, horecagelegenheden en openbare voorzieningen. Sociale toegankelijkheid is wellicht nog belangrijker: hoe worden gasten met beperkingen ontvangen? Hoe gastvrij, klantgericht en behulpzaam is de binnenstad? Wat kunnen individuele ondernemers, binnenstad-organisaties en de gemeente doen om een gastvrije en toegankelijke binnenstad voor iedereen te realiseren?

Webinar

Ontdek alles over dit onderwerp tijdens de online kennissessie op maandag 25 maart van 13:00u tot 14:00u.
Het programma met sprekers ziet er als volgt uit:

  • Frouck de Boer van Koninklijke Visio, specialist op het gebied van toegankelijkheid, gaat in gesprek met Marcel Oosterveer over het belang van toegankelijke binnensteden voor iedereen. Als burgemeester van Waalre en ervaringsdeskundige deelt Marcel zijn inzichten over het navigeren in een omgeving wanneer je visueel beperkt bent.
  • Sophie Kok, programmamanager ons programma MKB Toegankelijk belicht waarom het cruciaal is om de binnenstad gastvrij en toegankelijk te maken. Welke stappen je kunt ondernemen en hoe je als ondernemer daarmee kunt starten.
  • Tijdens de kennissessie worden praktische tips en checklists aangereikt met maatregelen om de toegankelijkheid en bereikbaarheid van binnensteden voor mensen met beperkingen te verbeteren.

Voor wie interessant?

Voor iedereen die zich inzet voor vitale en gastvrije binnensteden. Met name medewerkers op het gebied van Economische Zaken (EZ) en Ruimtelijke Ordening (RO) van gemeenten, binnenstadmanagers en ondernemersverenigingen.

Interesse?

Je kunt je gratis aanmelden via de link: Kennissessie Gastvrije en toegankelijke binnensteden – Kennisnetwerk Regionale Economie

Verdiepende sessie

Als vervolg op dit webinar organiseren we een verdiepende sessie over MKB Toegankelijke Routes in de binnenstad. Deze digitale bijeenkomst vindt enkele weken na 25 maart plaats. Meer informatie over de inhoud van deze sessie en de aanmeldingsprocedure wordt zo spoedig mogelijk gecommuniceerd.

Deze kennissessie wordt georganiseerd door Platform31 vanuit het Kennisnetwerk Regionale Economie in samenwerking met het programma MKB Toegankelijk, Koninklijke Visio en Bartiméus.

Naar overzicht nieuwsberichten