Foto van vier mensen waarvan 1 persoon in een rolstoel

Jacco Vonhof op werkbezoek met minister Conny Helder

Jacco Vonhof voorzitter van MKB-Nederland bracht donderdag 2 juni samen met minister van Langdurige Zorg en Sport Conny Helder een werkbezoek aan Café-Restaurant Luden en boekhandel Paagman stond in het teken van hun deelname aan de ‘MKB Toegankelijke Route’. Hierin worden ondernemers gestimuleerd hun onderneming toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Ondernemers zijn zich nog niet altijd bewust van de toegankelijkheid van hun winkel of restaurant. En dat terwijl met een aantal kleine aanpassingen – zoals het verlagen van drempels – ondernemers hun toegankelijkheid al flink kunnen vergroten.

De MKB Toegankelijke Route is onderdeel van het programma MKB Toegankelijk. Met dit programma maken MKB-Nederland en VNO-NCW sinds 2017 ondernemers bewuster van de toegankelijkheid van hun bedrijf en helpen zij ondernemers om dit te verbeteren.

‘Het is belangrijk dat iedereen in Nederland ongehinderd op pad kan. Mensen met een beperking moeten bijvoorbeeld zelfstandig naar de kroeg of naar het museum kunnen. Daarom stimuleren wij vanuit MKB-Nederland ondernemers om toegankelijk te ondernemen, want toegankelijk ondernemen loont’, aldus Jacco Vonhof. Ook minister Helder sprak zich uit; ‘Iedereen moet zich echt onderdeel van de maatschappij kunnen voelen en geen beperkingen ervaren als ze ergens naartoe gaan’. Bekijk de video hieronder.

Naar overzicht nieuwsberichten