Honderden mensen testen toegankelijkheid winkels en restaurant

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid gingen honderden mensen (met en zonder beperking) op pad om o.a. winkels en restaurants te testen op toegankelijkheid. Dit gebeurde onder meer in Amersfoort, Den Haag, Haarlem, Hulst, Lelystad, Lisse, Schiedam, en Westerveld. De testresultaten worden de komende tijd verwerkt in de Ongehinderd App.

80.000 gebruikers

Met de Ongehinderd App hebben mensen met een beperking altijd en overal inzicht in de toegankelijkheid en voorzieningen van publieke locaties. Zo hoeven ze niet meer te twijfelen of ze goed kunnen parkeren, ergens naar binnen kunnen of dat toiletten bruikbaar zijn. Op het platform staan inmiddels meer dan 12.000 locaties beschreven. De app heeft zo’n 80.000 gebruikers.

Meld je bedrijf aan voor de app

Wil je jouw winkel of horecabedrijf ook terugzien in de app? Neem dan contact op met Ongehinderd voor een toegankelijkheidstoets. Na de toets wordt je bedrijf gepubliceerd op de app en website van Ongehinderd. Hiermee weten mensen met een beperking precies welke voorzieningen je biedt. Bovendien is op deze manier je bedrijf goed vindbaar voor deze doelgroep. Dit biedt mogelijkheden tot groei en omzetstijging.

Naar overzicht nieuwsberichten