Foto van een groep mensen die voor het oude gemeentehuis van Zaltbommel staan

Werkbezoek gemeente Zaltbommel tijdens MKB Toegankelijke Route

In het kader van ons project de MKB Toegankelijke Route bracht een delegatie van beleidsadviseurs van het ministerie van VWS, ervaringsdeskundigen en bestuurlijk aanjager van het programma ‘Doe Onbeperkt Mee’ Guusje ter Horst een werkbezoek aan de gemeente Zaltbommel.

MKB Toegankelijke Route

Het doel van het werkbezoek was om VWS inzicht te geven in het project de MKB Toegankelijke Route en onze aanpak. Door het toetsen van winkels en horeca en een gedeelte van de openbare ruimte in de gemeente brengen we de toegankelijkheid in kaart. Direct gevolgd door een advies hoe de toegankelijkheid voor mensen met een beperking verbeterd kan worden.

Gemeente en ondernemers

Tijdens het werkbezoek bezochten we ook twee ondernemingen. Luijendijk Fietsen en Jeroen van den Akker Mode hebben inmiddels een toetsing achter de rug. Deze beide locaties zijn goed toegankelijk. Op dit moment zijn deze deelnemers aan de MKB Toegankelijke Route in afwachting van de bevindingen en de eventuele aanpassingen die doorgevoerd kunnen worden om de fysieke toegankelijkheid te optimaliseren. “Het is mooi om te zien hoe betrokken ondernemers zijn bij het creëren van een toegankelijke winkelomgeving. Samenwerking tussen de gemeente, ondernemers en gehandicaptenplatform is cruciaal om concrete stappen te zetten”,  aldus Sophie Kok, programmamanager van het programma MKB Toegankelijk .

Het belang van toegankelijkheid

Wethouder economie Ed Goossens is enthousiast en benadrukte het belang van een inclusieve gemeenschap. “De  gemeente streeft samen met diverse ondernemers naar meer toegankelijkheid in de gemeente Zaltbommel, ik kijk uit naar welke bevindingen en adviezen de getoetste ondernemers ontvangen.”

Foto: Jeroen van den Akker Mode is een mooi voorbeeld van een winkel met een ruim en voor iedereen toegankelijk pashokje en brede winkelpaden.Foto van een toegankelijk pashokje in een modezaak

Foto van een gangpad met kledingrekken in een modezaak

Naar overzicht nieuwsberichten