Foto man op kantoor

Extra investering werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking

Het kabinet stelt 8 miljoen euro beschikbaar om de arbeidsmarktkansen voor mensen met een beperking te vergroten, zodat ze makkelijker aan het werk komen en blijven. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat het voor werkgevers simpeler moet worden om mensen met een beperking in dienst te nemen en te houden. Daarom stelt het kabinet geld beschikbaar voor de proef ‘generieke werkvoorziening’. Dat schrijft staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken aan de Tweede Kamer.

Werkplekken aanpassen

Werkgevers kunnen via deze proef een aanvraag indienen om één of meerdere werkplekken binnen hun bedrijf aan te passen. Hulpmiddelen voor mensen met een arbeidsbeperking in de vorm van werkvoorzieningen spelen een belangrijke rol bij de participatie van arbeidsgehandicapten.

Dienstverband losgelaten

In de proef wordt geëxperimenteerd met het stapsgewijs loslaten van het individuele dienstverband als voorwaarde voor een werkvoorziening. Een werkgever kan bij het UWV een aanvraag doen voor een werkplekaanpassing vanuit de intentie om daarmee meerdere of opeenvolgende werknemers met een vergelijkbare beperking in dienst te nemen. Daar staat tegenover dat de werkgever duurzame werkgelegenheid voor ten minste drie jaar aanbiedt.

Lees hier de brief.

Wil je weten hoe je een subsidie aanvraagt?

Klik dan hier.

 

Naar overzicht nieuwsberichten