Foto van een man op de fiets en een meisje die hem de weg wijst

Tip: gratis online training dementie

Niet alleen oudere mensen kunnen dementie krijgen, het kan ook jongere mensen treffen. Die klant, die in paniek raakt omdat hij zijn lijstje niet kan vinden. Of de bezoeker die niet begrijpt hoe de glazen draaideur werkt. Herkennen jij en je collega’s dementie? En weten jullie hoe je klanten of bezoekers met dementie het beste kunt benaderen?

Op de website Samen dementievriendelijk kun je een korte training volgen.  In de training leer je signalen van dementie herkennen en krijg je tips, zodat je beter kunt omgaan met mensen met dementie. De training bestaat uit 4 onderdelen: Herkennen, Geruststellen, Oogcontact maken en Even meedenken. Binnen elk onderdeel krijg je situaties te zien waarin iemand met dementie jouw hulp goed kan gebruiken. Hoe reageer jij? De training duur ongeveer 15 minuten. Er zijn verschillende varianten, bijvoorbeeld een speciale training voor winkelmedewerkers en een voor medewerkers in de horeca.

De website en de trainingen zijn een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS.

Naar overzicht nieuwsberichten