
Webinar: Digitale toegankelijkheid, de kansen voor leveranciers – 25 februari
De European Accessibility Act (EAA) gaat een grote impact hebben op leveranciers van producten en diensten in Nederland en de rest van de Europese Unie. Met een deadline van 28 juni 2025 stelt deze wetgeving nieuwe eisen aan diverse sectoren om ervoor te zorgen dat producten en diensten beter toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.
Hoewel de EAA extra maatregelen introduceert om de toegankelijkheid te bevorderen, biedt deze wetgeving ook unieke kansen voor leveranciers! Hoe speel je hierop in? En wat betekent dit voor jouw organisatie? Dit en meer ontdek je tijdens een speciaal webinar.
Waarom mag je als (digitale) leverancier dit webinar niet missen?
Tijdens dit inspirerende webinar bespreken we:
De kern van de EAA
- Wat houdt de wetgeving in?
- Wie moet eraan voldoen?
- Welke eisen worden gesteld?
- Hoe borg je deze wetgeving binnen je organisatie?
Kansen voor leveranciers
- De EAA opent een groeimarkt.
- Hoe kun je een business case maken van deze (verplichte) ontwikkelingen?
- Waar letten opdrachtgevers zoals de overheid op?
- Hoe speel je hierop in?
Succesverhalen
Een praktijkvoorbeeld van een organisatie die toegankelijkheid met succes heeft omarmd.
Voor wie is dit webinar bedoeld?
Het webinar richt zich voornamelijk op digitale leveranciers die websites, webwinkels, apps en andere digitale platforms ontwikkelen en moeten voldoen aan de eisen van de EAA. Ook als je de markt alvast wilt verkennen met het oog op de toekomst, is dit webinar een waardevolle bron van informatie. Niet inspelen op toegankelijkheid kan op de lange termijn het risico met zich meebrengen om marktaandeel te verliezen.
Aanmelden
Wil je meer weten over de European Accessibility Act en de kansen die het biedt voor jouw bedrijf? Schrijf je dan in via deze link.
Programma
- Wanneer en waar?
- Datum: Dinsdag 25 februari 2025
- Tijd: 15.30 uur – 17.00 uur
- Locatie: Online (een paar dagen voor het webinar ontvang je een deelnamelink)
Dit webinar wordt georganiseerd door het programma MKB Toegankelijk, in samenwerking met DigiToegankelijk van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.