Hoe toegankelijk is jouw bedrijf?

Doe de gratis online zelfscan en kom er binnen enkele minuten achter hoe toegankelijk jouw bedrijf is! Kies uit de 3 beschikbare versies de scan die op jouw bedrijf van toepassing is.

Start de Zelfscan voor ‘Hotels & Overnachtingsaccommodaties’ 

Start de Zelfscan voor ‘Restaurants & Cafés’ 

Start de Zelfscan voor ‘Winkelen’ 

Toegankelijkheid steeds belangrijker

Het hebben van een toegankelijk bedrijf is van belang en wordt, zeker gezien de vergrijzing, steeds belangrijker. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben een beperking. Net als ieder ander, gaan ook zij graag op pad voor een hapje of een drankje, een weekendje weg, lekker shoppen of een welverdiende vakantie.

Bewustwording verhogen

In de praktijk blijkt dat niet iedere ondernemer zich bewust is van de mate van toegankelijkheid van zijn of haar eigen bedrijf. Naast dat iedereen ongehinderd mee moet kunnen doen in de samenleving, laten ondernemers hiermee omzet liggen. Hoe zit dat bij jouw bedrijf? Is jouw accommodatie of locatie al toegankelijk voor iedereen?

15% meer omzet

De online zelfscan is een praktische en eenvoudige tool die ondernemers belangrijke informatie biedt over de toegankelijkheid van hun bedrijf. Door in te spelen op de behoefte van mensen met een beperking is de kans op groei in omzet 15%. Een klant of gast met een beperking wordt vaak vergezeld door een complete familie of vriendengroep. Ook zij kiezen daarmee voor een goed toegankelijke locatie. Toegankelijk ondernemen levert je trouwe, tevreden en méér bezoekers op. Dus ook méér omzet.Foto van twee lachende jonge vrouwen, 1 op een bank, 1 in een rolstoel

Ondernemers hebben niet altijd zicht op de mate van toegankelijkheid van hun organisatie. Ze missen hierdoor kansen én omzet – Gerard de Nooij Ongehinderd.

Het programma MKB Toegankelijk van VNO-NCW en MKB-Nederland en ‘social enterprise’ Ongehinderd hebben gezamenlijk een gratis online zelfscan ontwikkeld. Met deze scan toets je als ondernemer, aan de hand van een aantal vaste criteria, de toegankelijkheid van je eigen bedrijf. De uitkomsten geven een indicatie van de mate van toegankelijkheid van je locatie en een indicatie waarmee je als ondernemer zelf aan de slag kunt.

Vragen of hulp nodig?

Ga naar de contactpagina