Foto van een groep mensen waaronder Lucille Werner en Jacco Vonhof op bezoek bij Pathé

Werkbezoek Lucille Werner en Jacco Vonhof bij Pathé

Maandag 12 september bracht Lucille Werner, Tweede Kamerlid namens het CDA, samen met MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof een werkbezoek aan een aantal ondernemingen in Den-Haag waaronder Pathé. Het onderwerp van gesprek was; de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Meer aandacht voor toegankelijkheid

Lucille zet zich al jarenlang op allerlei verschillende manier in voor mensen met een beperking. ‘Inclusie en toegankelijkheid zijn belangrijke thema’s waar echt meer aandacht voor moet komen. Ik vind dat dit al te lang een ondergeschoven kindje is. Het gaat hierbij echt om algehele bewustwording. Pathé is als organisatie een heel mooi en positief voorbeeld, maar nog steeds zijn er veel (openbare) ruimtes, winkels, horecagelegenheden, maar ook websites die niet toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Het gaat daarbij niet alleen om fysieke toegankelijkheid maar zeker ook om sociale toegankelijkheid. Of bijvoorbeeld toegankelijkheid van informatie. Helder communiceren, zodat iedereen begrijpt wat er gezegd en geschreven wordt. Mijn missie als Kamerlid is om daar wat aan te doen.’

Pathé: een goed voorbeeld

Pathé is een goed voorbeeld van een ketenorganisatie die volop bezig is met toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Volgens CEO Jacques Hoendervangers is de ambitie van Pathé heel helder en simpel. ‘Wij willen dat iedereen welkom is bij Pathé, dan moet je ook zorgen dat iedereen naar onze filmtheaters kan komen. Op die manier hebben we ons beleid vormgegeven en doen we onze uiterste best om dit in alle vezels van de organisatie door te voeren.’ Tijdens het werkbezoek riep Jacco Vonhof grotere (keten)organisaties zoals Pathé op om dit voorbeeld te volgen.

NVBF

Deze boodschap werd onderschreven door Gulian Nolthenius, directeur van de NVBF, de brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters in Nederland. Zij zijn aangesloten als partner van het programma MKB Toegankelijk en ondertekenaar van het bijbehorende actieplan. Eén van de actiepunten uit dit plan is dat de NVBF mede aan de basis heeft gestaan bij de ontwikkeling van apps voor mensen die slechtziend of slechthorend zijn.

Bekijk de video over het werkbezoek hieronder.

Naar overzicht nieuwsberichten