Beeld van een toetsenbord met icoontjes van verschillende beperkingen

NIEUW! Volg de e-learning ‘Digitale Toegankelijkheid’

Met digitale toegankelijkheid bedoelen we dat een website gebruiksvriendelijk is voor iedereen en op zoveel mogelijk verschillende apparaten. Dit betekent dus dat digitale toegankelijkheid niet alleen relevant is voor mensen met een beperking, maar voor álle internetgebruikers. Een website moet immers voor iedereen toegankelijk zijn. Daarnaast gebruikt niet iedereen het internet op dezelfde manier.

Hoe zorg je er voor dat zoveel mogelijk mensen goed gebruik kunnen maken van jouw website of webshop? Hoe kunnen klanten eenvoudig een product of dienst bestellen? En, hoe snel kunnen ze de informatie vinden waarnaar men op zoek is?

E-learning Digitale Toegankelijkheid

In samenwerking met de E-Academy van Thuiswinkel.org, The A11Ycollective en Accessibility hebben we een e-learning ontwikkeld. In deze e-learning leer je wat digitale toegankelijkheid is, hoe je je eigen website op digitale toegankelijkheid kunt checken, verbeterpunten kunt signaleren en hoe je met enkele praktische handvatten zelf aan de slag kunt gaan.

Voor wie?

Deze e-learning is interessant voor alle ondernemers die hun bestaande website of webshop toegankelijker willen maken of een nieuwe website willen (laten) ontwikkelen die toegankelijk is. De kennis uit deze e-learning kunnen ondernemers gebruiken om hun wensen op het gebied van digitale toegankelijkheid af te stemmen met hun webbouwer.

Zelf aan de slag

Nu je de voordelen van digitale toegankelijkheid helder hebt, wil je wellicht zelf ook met deze materie aan de slag gaan. Start dan nu de e-learning Digitale Toegankelijkheid en leer in circa een uurtje alles wat je moet weten. Doorloop de e-learning in je eigen tempo en sluit af met een toets én een certificaat.

Inloggen

Log direct en gratis in op het platform van de E-Academy

Naar overzicht nieuwsberichten