Een inspecteur toegankelijkheid die met een waterpas de openbare ruimte toetst

Gezocht: ambassadeurs voor MKB Toegankelijke Route

Wij zijn actief op zoek naar ambassadeurs die ons willen helpen bij het project de ‘MKB Toegankelijke Route’. In dit project toetsen we locaties inclusief de openbare ruimte van de gemeente op toegankelijkheid. Hiervoor zijn we met onze samenwerkingspartner Ongehinderd op zoek naar mensen met een beperking die ons hierbij willen ondersteunen. Heb je een beperking en wil je een verschil maken in jouw gemeente? Word dan ambassadeur. Ontdek wat het inhoudt en hoe je je kunt aanmelden.

Rol van ambassadeur

Als ambassadeur ben je actief betrokken bij het project, we leren je kennen via een gesprek, daarna word je getraind, vervolgens bezoek je winkels, restaurants en andere publieke locaties in de gemeente waar je woonachtig bent. Je beantwoordt vragen en werft deelnemers/locaties voor deelname aan de ‘MKB Toegankelijke Route’. Je draagt bij aan de bewustwording over de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Toegankelijkheidstoets

Zodra ondernemingen en de gemeente aansluiten bij de ‘MKB Toegankelijke Route’ worden ze getoetst door een specialistische Inspecteur Toegankelijkheid. Deze kijkt naar de toegankelijkheid voor mensen met verschillende soorten beperkingen en voert hiervoor een groot aantal metingen uit. De Inspecteur neemt verbeterpunten van jou als ambassadeur mee in de toets. Locaties die voldoen aan de criteria ontvangen het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid (NLKT) brons, zilver of goud. Ze ontvangen ook een adviesrapport met praktische tips en verbeterpunten. Als ambassadeur help je dus om toegankelijkheid in kaart te brengen én te verbeteren. Zodat iedereen in jouw gemeente, beperking of niet, normaal kan meedoen.

Inzet wordt beloond

Je spaart als ambassadeur punten die ingewisseld kunnen worden voor een leuke beloning.

Wil je hieraan bijdragen?

Meld je dan aan via: mkbtoegankelijk@ongehinderd.nl of via de website van Ongehinderd.

Ken je iemand die deze rol perfect past?

Deel dit bericht, of laat het ons weten. Dat kan ook via mkbtoegankelijk@ongehinderd.nl.  Je ontvangt een beloning als je ons helpt geschikte kandidaten te vinden.

Naar overzicht nieuwsberichten