Foto van 4 personen voor de VogelRok in de Efteling, een persoon zit in een rolstoel

Community ‘ToegankelijkDagjeUit’ vraagt Tweede Kamer om Actieplan ‘Inclusief Recreëren’

Bartiméus Fonds heeft op 18 januari namens de financiers van de community ‘ToegankelijkDagjeUit’ een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. In deze brief heeft de community gevraagd een actieplan ‘Inclusief Recreëren’ op te stellen voor een inclusievere recreatiemarkt voor mensen met een beperking. Tot de community behoren ervaringsdeskundigen, ondernemers, belangen- en brancheorganisaties (waaronder VNO-NCW en MKB-Nederland) en experts uit verschillende disciplines.

De community staat de handen ineen en grijpt deze tijd aan om zich te verenigen rondom de vraag: hoe zorgen we ervoor dat straks, wanneer het weer kan, iedereen toegang heeft tot een meer toegankelijke recreatiesector? Zodat mensen met een (zichtbare of onzichtbare) beperkingen ook volwaardig deel kunnen nemen. Ook in de recreatiesector.

Community ‘ToegankelijkDagjeUit’

Financieel wordt de community mogelijk gemaakt door Bartiméus Fonds, HandicapNL, Ministerie van VWZ, De Zonnebloem, het Gehandicapte Kind en VNO-NCW & MKB-Nederland. Initiatiefnemer is Joint Projects. Stap één is al eerder gezet door samen een aanvulling te schrijven op het anderhalvemeterprotocol ‘Samen Veilig Uit’ van de Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Het actieplan ‘Inclusief Recreëren’ is een belangrijke vervolgstap.

 

Naar overzicht nieuwsberichten