‘MKB Toegankelijke Route’

Is jouw gemeente één van de koploper gemeenten in Nederland? De “MKB Toegankelijke Route” kan dan fantastisch aansluiten bij de lokale inclusie-agenda. Heeft jouw gemeente nog geen inclusie-agenda? Dan kan ons programmaonderdeel hiervoor een mooi startpunt zijn.

22 winkelgebieden in Nederland

Op 30 augustus 2021 is het programma MKB Toegankelijk met het project de ‘MKB Toegankelijke Route’ gestart. In 22 gemeenten in Nederland hebben we winkelgebieden getoetst op toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Hierin nemen we ook de openbare ruimte mee. We informeren, stimuleren en activeren ondernemers om toegankelijk te ondernemen.

Deelname

Ondernemers geven vooraf aan of zij graag willen deelnemen aan de ‘MKB Toegankelijke Route’.  Tijdens de uitvoering van de toetsing zullen de RIVM-richtlijnen worden nageleefd.

Samen met ondernemers en gemeenten

We vragen gemeenten mee te doen aan dit project. Denk dan bijvoorbeeld aan: ons de weg te wijzen binnen de gemeente en/of het winkelgebied, of lokale zichtbaarheid creëren. Gezamenlijk zetten we een mooie stap naar een inclusieve(re) samenleving. Doe je met ons mee?

Aanmelden

Let op: het aantal gemeenten dat deel kan nemen aan de ‘MKB Toegankelijke Route’ is gelimiteerd. Wees er dus snel bij! Aanmelden kan via: mkbtoegankelijk@ongehinderd.nl.

Meer informatie?

Heb je interesse maar wil je eerst meer informatie? Kijk dan op mkbtoegankelijkeroute.nl

Of neem contact op met: Ingrid Verheij (projectmanager van uitvoerend partner Ongehinderd) via: 06-23560752 of mkbtoegankelijk@ongehinderd.nl.

Foto van een dame met een geleidenstok zitten in ene winkel

Achtergrond:

Wat gaan we doen tijdens de ‘MKB Toegankelijk Routes’?

  • We toetsen winkelgebieden op toegankelijkheid voor mensen met een beperking.
  • Ook de toegankelijkheid van de openbare ruimte wordt in kaart gebracht.
  • We geven aan ondernemers persoonlijk advies op maat en stimuleren ze zelf aan de slag te gaan met de toegankelijkheid van hun eigen bedrijf.
  • Val je als ondernemer buiten het desbetreffende winkelgebied? Dan kun je gebruik van een online digitale zelfscan om de mate van toegankelijkheid van je eigen bedrijf te toetsen.
  • Zodra de winkel of het bedrijf aan het basisniveau toegankelijkheid voldoet, ontvangt de ondernemer het Nederlands Keurmerk voor toegankelijkheid.
  • Het eindresultaat van alle toetsingen verwerken we in een compleet en landelijk overzicht van toegankelijke winkelroutes en horecagelegenheden in Nederland op deze website en in de Ongehinderd app.

Ongehinderd is samenwerkingspartners van MKB Toegankelijk en voert de ‘MKB Toegankelijk Routes’ uit. Samenwerkingspartners van het programma MKB Toegankelijk zijn: Ministerie van VWS, VNG, de Alliantie VN-Verdrag en aangesloten brancheorganisaties.