Ervaringen

Hans de Vette: ‘Een toegankelijke winkel is een basisnorm’

Hans de Vette is eigenaar van Jumbo Supermarkt in Brielle. Het bijzondere aan de winkel is dat deze onder de grond gevestigd is en toch heel toegankelijk is. Het feit dat de winkel toegankelijk is voor mensen met een beperking, maar ook voor ouderen, is voor hem een basisnorm. In de huidige tijd vindt Hans…

Lees het volledige bericht

Pathé: ‘Toegankelijkheid van onze bioscopen is een belangrijk speerpunt’

Sinds begin 2019 wil Pathé met alle theaters het ‘Keurmerk Toegankelijkheid’ behalen. Dit geeft hen de mogelijkheid om vanuit de bril van iemand met een functiebeperking, kritisch naar de gebouwen te kijken. Pauline van Moorsel-Prinsen en Nico Vertommen vertellen openlijk over hoe zij zaken intern aanpakken en standaardiseren.

Lees het volledige bericht

Paul en Nick: ‘Toegankelijk zijn we voor onze klanten en een beetje voor onszelf’

Spierings Vis is een vijver- en aquarium speciaalzaak. Eigenaren Paul en Nick hebben een zeer toegankelijk en ruim pand. Hier profiteren ze zelf ook van. De looppaden zijn breed, de drempels zijn laag. Spierings Vis ziet dit als 'eigen gemak' naast natuurlijk het gemak voor klanten met en zonder beperking.

Lees het volledige bericht

Roos van Limbeek: ‘Bij ons kan mens en dier rekenen op complete service en advies’

Dierenspeciaalzaak Via Natura uit Beekbergen verleent service op maat voor klanten en hun huisdieren. Dat zie je terug in het complete plaatje van de winkel. De inrichting, het assortiment, de omgang met klanten, alles. Ze zijn dit jaar genomineerd tot 'Beste dierenspeciaalzaak van Nederland', vertelt Roos van Limbeek trots.

Lees het volledige bericht

Marion Pluimes: ‘Lekker uit eten moet voor iedereen mogelijk zijn’

Bij restaurant LOFF in Breda wordt het eten volledig biologisch geserveerd met een heerlijk aanbod aan vegetarische en veganistische gerechten. In dit bijzondere restaurant wordt rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn. Naast duurzaamheid heeft LOFF toegankelijkheid voor alle klanten hoog op de agenda staan.

Lees het volledige bericht

Ivan Louer: ‘Leg uit hoe je als ondernemer erin zit, dan kom je er altijd uit’

Bij restaurant Brekers uit Callantsoog is gastvrijheid en toegankelijkheid van groot belang. Volgens eigenaar Ivan Louer is het vrij eenvoudig uit te leggen. Zorg ervoor dat iedereen een prettige dag heeft. Maak contact en communiceer met je klanten, dát is het aller belangrijkste.

Lees het volledige bericht